INFO

Helsingin muodot – kaupunkisuunnistus on muotoilusuunnistus, joka saa tarkastelemaan kotikaupunkia uusin ja uteliain silmin. Miten arkemme Helsingissä on muotoiltu? Millaisia tarinoita voivat kertoa Helsinkiä suunnitelleet ihmiset? Kuinka historia on muotoillut Helsinkiä? Onko kaupungilla salaisuuksia? Mikä tekee Helsingistä Helsingin?

Helsingin muodot -kaupunkisuunnistuksen osioihin on mahdollista osallistua painetun suunnistuskortin tai verkkosivun avulla. Kaupunkisuunnistus sopii mainiosti paitsi kaupungin asukkaille, myös siellä vieraileville turisteille.  

Omia löydöksiä ja oivalluksia kaupungista voi dokumentoida valokuvaamalla tai piirtäen ja kirjoittaen muistivihkoon. Suunnistusreitin lisäksi mukana on myös bongailtavia muotoilukohteita. Kuka bongaa niitä eniten?

Helsingin muodot on osa Helsinki-päivän koronaturvallista ohjelmaa.

Painetun suunnistuskortin voi noutaa seuraavista kirjastoista lauantaina 12.6.2021:
Itäkeskuksen kirjasto, Turunlinnantie 1, la 10-16
Vuosaaren kirjasto, Mosaiikkitori 2, la 10-16
Malmin kirjasto, Ala-Malmin tori 1, la 10-16
Keskustakirjasto Oodi, Töölönlahdenkatu 4, la 10-18
Kallion kirjasto, Viides linja 11, la 10-16
Töölön kirjasto, Topeliuksenkatu 6, la 10-16
Pasilan kirjasto, Kellosilta 9, la 10-16

Suunnistuskorttia on saatavilla suomeksi ja ruotsiksi.

Designorienteringen får besökaren att se hemstaden med nya och nyfikna ögon. Hur har vår vardag designats i Helsingfors? Hurdana berättelser har de personer som varit med och designat Helsingfors? Hur har historien format Helsingfors? Har staden några hemligheter? Vad gör Helsingfors till Helsingfors?

Mer information finns online på helsinginmuodot.fi eller hämta en orienteringsbroschyr på biblioteken (Ode, Böle, Berghäll, Tölö, Östra centrum, Nordsjö och Malm).

Suomen muotoilukasvatusseura Suomu ry & Helsingin kaupunki / Helsinki-päivä